Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

ΚΑΡΜΑ, ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ


Κάθε ψυχή στο διάβα των ενσαρκώσεών της περνάει από διάφορα στάδια μάθησης και εξέλιξης, ώστε να φθάσει στον τελικό της σκοπό, την εξομοίωσή της με το Θείο.

Όσο πιο κοντά φθάνει μία ψυχή στη Συμπαντική, Θεϊκή Ουσία, τόσο αναπτύσσει μία εσωτερική παρόρμηση να φανεί χρήσιμη και να προσφέρει στο Ουράνιο Σχέδιο. Στη βοήθεια, δηλαδή, της εξέλιξης και της επιμόρφωσης άλλων, νεαρότερων και άγουρων ψυχών. Και όχι μόνο.... ανάλογα τις ανάγκες του Κοσμικού Σχεδίου, μπορεί να ταχτεί και να υπηρετήσει μία θητεία, σαν ένας Συμπαντικός στρατιώτης.

Ας πούμε τώρα λίγα λόγια για το κάρμα και την εξέλιξη...

Η εξέλιξη είναι μία διαδικασία μάθησης που συντελείται μέσω της γνώσης και της εμπειρίας. Για το κάρμα, δεν υπάρχει «τιμωρία» ή «ξεπλήρωμα» λογαριασμών. Απλά, αν η ψυχή έχει πάρει τα «μαθήματά» της, καλώς, προχωράει.... αν όχι τότε στην επόμενη της ενσάρκωση θα επαναληφθούν! Σαν να λέμε ότι ένας μαθητής έχει μείνει στην ίδια τάξη!

Κάθε ψυχή για να ολοκληρώσει τον κύκλο της ενσαρκώνεται με διάφορες «ιδιότητες». Μπορεί, π.χ. σε μία ενσάρκωσή της να ήταν πλούσια, σε άλλη φτωχή, σε άλλη σημαντική, σε κάποια άλλη ασήμαντη κ.ο.κ. Ο Συμπαντικός Νους τα έχει φτιάξει όλα με Σοφία. Μέσα από αυτές τις διαφορετικές εμπειρίες θα μπορέσει να αναπτύξει όλο της το δυναμικό και να εξελιχθεί.

Η γη θεωρείται ένα σχολείο (λέγεται πως ανήκει στην τρίτη βαθμίδα εξέλιξης). Ας την παρομοιάσουμε με ένα δημοτικό σχολείο. Κάθε δημοτικό σχολείο έχει τους δασκάλους του, τους διευθυντές του και τους επιθεωρητές του. Αυτοί ανήκουν στις οντότητες που έρχονται για τη βοήθεια της εξέλιξής μας.

Οι «δάσκαλοι» έχουν απαλλαγή από το κάρμα, αλλά επειδή έχουν έρθει στη γη για μία αποστολή, εκπαιδεύονται πρώτα. Η εκπαίδευση αυτή μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολη και επώδυνη από τα απλά «μαθήματα» των υπόλοιπων ψυχών - «μαθητών»...

Ο δάσκαλος θα πρέπει να έχει παραιτηθεί από κάθε προσωπική εξάρτηση, προσκόλληση και λύπη....

Έτσι θα μπορέσει να προσφέρει όλο του το δυναμικό στην ανθρωπότητα.....

Ας συνοψίσουμε, λοιπόν: Κάρμα = σχολείο, Εξέλιξη = επιτυχία στις εξετάσεις, Αποστολή = δάσκαλος, διευθυντής, επιθεωρητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου